MarjaanaMikkonen

Päätösten vaikutuksia pienipalkkaisten elämään tulee arvioida enemmän

  • Marjaana Mikkonen, Eduskuntavaaliehdokas Savo-Karjalan vaalipiiri. Sosionomi, sosiaali- ja terveysalan ammatillinen opettaja,
    Marjaana Mikkonen, Eduskuntavaaliehdokas Savo-Karjalan vaalipiiri. Sosionomi, sosiaali- ja terveysalan ammatillinen opettaja,

Eläkeuudistus tuo toisille parannusta ja toisille heikennystä. Häviäjiä ovat mielestäni naiset ja mm. opetus ja sosiaali - ja hoitoalojen ammattilaiset. Heidän koulutus on vaativaa ja useita vuosia kestävää. Työelämään päästään usein paljon myöhemmin kuin monelta muulta alalta. Ja alojen palkkataso on selkeästi alle palkansaajien keskitason.

Ilmeisesti Arkadianmäen päätöksentekopaikalla ajatellaan vieläkin, että nämä alat ovat vain kutsumusammatteja. Ajatellaan, että työ ei ole kovin merkittävää tai yhteiskuntaa hyödyttävää.

Nykymuotoinen sosiaalityö on kehittynyt vähäosaisten auttamistyöstä akateemiseksi alaksi. Opettajat ovat korkeasti koulutettuja ja lastenhoitajana päiväkodissa työskentelyyn vaaditaan kolmen vuoden koulutus. Hoitajat ja opettajat ja sosiaalialan ammattilaiset tekevät maassamme  tärkeää työtä ja työ on tulevaisuuteen tähtäävää. Se mitä alalla tehdään tai jätetään tekemättä, näkyy tulevaisuudessa.

Maassamme on paljon muitakin pienipalkkaisia aloja ja työllä ei meinaa pärjätä. Asumisen ja elämisen kustannukset nousevat ja rahat riittävät hädintuskin elämiseen. Monien suomalaisten ostovoima on erittäin heikko. On tärkeää, että päätösten vaikutuksia pienipalkkaisten työntekijöiden elämään arvioidaan huomattavasti enemmän.
 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat